Abrir menú principal
Gary Cooper
Gary Cooper en 1943 en Brisbane (Australia), en una vesita a las tropas de l'Exercito estatounitense mientres d'a Segunda Guerra Mundial; ye con as actrices Phyllis Brooks y Una Merkel.
Gary Cooper en 1943 en Brisbane (Australia), en una vesita a las tropas de l'Exercito estatounitense mientres d'a Segunda Guerra Mundial; ye con as actrices Phyllis Brooks y Una Merkel.
Información personal
Nombre real Frank James Cooper
Calendata naiximiento: 7 de mayo de 1901
Puesto naiximiento: Flag of the United States.svg Helena (Montana)
Calendata muerte: 13 de mayo de 1961
Puesto muerte: Flag of the United States.svg Los Angeles (California)
Ocupación: Actor
Conchuche: Sandra Shaw (1933-1961)
Fillos: Maria Cooper
Premios Oscar
Oscar a o Millor Actor:
-1941: por Sergent York
-1952: por High Noon
Nominato a l'Oscar a o Millor Actor:
-1936: por Mr. Deeds Goes to Town
-1942: por The Pride of the Yankees
-1943: por For Whom the Bell Tolls.
Globos d'Oro
Globo d'Oro a o Millor Actor Dramatico:
-1953: por High Noon

Gary Cooper (nombre artistico de Frank James Cooper) estió un actor estatounitense, naixito o 7 de mayo de 1901 en a localidat de Helena (Montana), y muerto en Los Angeles (California) o 13 de mayo de 1961. Activo en o cine estatounitense dende meyatos d'os anyos 1920, recibió quantos premios mientres a suya carrera cinematografica.

Contenius

PremiosEditar

Gary Cooper recibió tres premios Oscar: en 1941 por a suya participación en Sergent York, en 1952 por o suyo papel en a cinta High Noon, y unatro honorifico, ta tota la suya carrera, en 1961. Antiparte, en 1936 fue nominato a l'Oscar a o Millor Actor por Mr. Deeds Goes to Town, de Frank Capra; y tamién fue nominato a l'Oscar a o Millor Actor en 1942 por o suyo papel en a cinta The Pride of the Yankees, de Sam Wood y en 1943 por For Whom the Bell Tolls, de Sam Wood.

Por High Noon recibió tamién un Globo d'Oro a o Millor Actor Dramatico, en 1953.

FilmografíaEditar

Cintas (1925-1932)Editar

 
Gary Cooper en 1930, en a pelicula Morocco, de Josef von Sternberg, chunto a Marlene Dietrich.

Cintas (1933-1951)Editar

 
Gary Cooper en 1941, en a cinta Meet John Doe, de Frank Capra.

Cintas (1952-1961)Editar

 
Gary Cooper en 1941, en a cinta High Noon, de Fred Zinnemann.

CortosEditar

TelevisiónEditar

Vinclos externosEditar