Abrir menú principal

Philippe Noiret

actor francés
Philippe Noiret
L'actor francés Philippe Noiret, en una imachen de 2003.
L'actor francés Philippe Noiret, en una imachen de 2003.
Información personal
Nombre real Philippe Pierre Fernand Noiret
Calendata naiximiento: 1 d'octubre de 1930
Puesto naiximiento: Flag of France.svg Lille (Norte, Norte-Paso de Calais, Francia)
Calendata muerte: 23 de noviembre de 2006
Puesto muerte: Flag of France.svg París (Isla de Francia, Francia)
Ocupación: Actor
Conchuche: Monique Chaumette (1962-2006)
Fillos: Frédérique Noiret
Premios César
Premio César a o Millor Actor:
-1976: por Le Vieux Fusil
-1990: por La Vie et rien d'autre

Philippe Pierre Fernand Noiret, naixito de Lille (Norte, Norte-Paso de Calais) l'1 d'octubre de 1930 y muerto en París (Isla de Francia) o 23 de noviembre de 2006, estió un actor de cine y teatro francés, activo en o teatro francés y en o cine francés dende meyatos d'os anyos 1950 y con quantos premios recibitos mientres a suya carrera interpretativa.

D'entre a suya filmografía, se puet destacar a suya partecipación en as cintas Zazie dans le métro (1960, Louis Malle), La Vie de château (1965, Jean-Paul Rappeneau), Alexandre le bienheureux (1967, Yves Robert), Topaz (1969, Alfred Hitchcock), La grande abbuffata (1973, Marco Ferreri), Touche pas à la femme blanche! (1974, Marco Ferreri), L'Horloger de Saint-Paul (1974, Bertrand Tavernier), Mes chers amis (1975, Mario Monicelli), Le Vieux Fusil (1975, Robert Enrico), Il deserto dei Tartari (1976, Valerio Zurlini), Les Ripoux (1984, Claude Zidi), Cinema Paradiso (1989, Giuseppe Tornatore), La Vie et rien d'autre (1989, Bertrand Tavernier), u Père et fils (2003, Michel Boujenah).

PremiosEditar

L'actor Philippe Noiret recibió en 1976 o Premio César a o Millor Actor de l'Academia d'as Artes y d'as Tecnicas d'o Cine por a suya interpretación de Julien Dandieu en a cinta Le Vieux Fusil, dirichita por Robert Enrico.

FilmografíaEditar

Anyos 1940Editar

Années 1950Editar

Anyos 1960Editar

Anyos 1970Editar

Anyos 1980Editar

Anyos 1990Editar

Anyos 2000Editar

Vinclos externosEditar