Abrir menú principal
Vittorio Gassman Princess of Asturias Foundation Emblem.svg
O actor, director y guionista italián Vittorio Gassman.
O actor, director y guionista italián Vittorio Gassman.
Información personal
Calendata naiximiento: 1 de setiembre de 1922
Puesto naiximiento: Flag of Italy (1861–1946).svg Chenova (Reino d'Italia, hue Italia)
Calendata muerte: 29 de chunio de 2000
Puesto muerte: Flag of Italy.svg Roma (Italia)
Ocupación: Actor, director cinematografico y guionista
Conchuche: Nora Ricci (1944-1952)
Shelley Winters (1952-1954)
Juliette Mayniel
Diletta D'Andrea (1972-2000)
Fillos: Paola Gassman
Vittoria Gassman
Alessandro Gassman
Jacopo Gassman
Premio David de Donatello
Premio David de Donatello a o Millor Actor:
-1960: por La grande guerra
-1963: por Il sorpasso
-1965: por La congiuntura
-1967: por Il tigre
Premio Prencipe d'Asturias:
- 1997: Premio Prencipe d'Asturias d'as Artes

Vittorio Gassman, naixito de Chenova (Reino d'Italia, hue Italia) l'1 de setiembre de 1922 y muerto en Roma (Italia) o 29 de chunio de 2000, estió un actor, director cinematografico y guionista italián, activo en o cine italián dende meyatos d'os anyos 1940, en rematar a Segunda Guerra Mundial, y con quantos premios recibitos mientres a suya carrera.

Considerato (chunto con Alberto Sordi, Ugo Tognazzi, Nino Manfredi y Marcello Mastroianni) como uno d'os grans actors d'o cine de comedia italián, d'entre a suya abundant filmografía se puet destacar as suyas interpretacions en cintas como I soliti ignoti (1958, Mario Monicelli), La grande guerra (1959, Mario Monicelli), Il sorpasso (1962, Dino Risi), Profumo di donna (1974, Dino Risi), Caro papà (1974, Dino Risi), La famiglia (1987, Ettore Scola), Lo zio indegno (1989, Franco Brusati) u La cena (1998, Ettore Scola).

PremiosEditar

Vittorio Gassman recibió en 1960 o Premio David de Donatello a o Millor Actor (en a suya cinquena edición) por a suya interpretación en a cinta La grande guerra, de Mario Monicelli. En 1963, recibió o suyo segundo Premio David de Donatello a o Millor Actor (en a suya ueitena edición) por a suya actuación en Il sorpasso, de Dino Risi. En 1997 recibió o Premio Prencipe d'Asturias d'as Artes.

FilmografíaEditar

Como actorEditar

Anyos 1940Editar

Anyos 1950Editar

Anyos 1960Editar

Anyos 1970Editar

Anyos 1980Editar

Anyos 1990Editar

Anyos 2010Editar

Vinclos externosEditar


  Premios Prencipe d'Asturias  
Predecesor:
Joaquín Rodrigo Vidre
{{{título}}}
{{{período}}}
Sucesor:
 
Premios David de Donatello
Predecesor:
Vittorio De Sica (en 1956)
{{{título}}}
{{{período}}}
Sucesor:
 
Predecesor:
Raf Vallone
{{{título}}}
{{{período}}}
Sucesor:
 
Predecesor:
Alberto Sordi (en 1956)
{{{título}}}
{{{período}}}
Sucesor:
 
Predecesor:
Alberto Sordi
{{{título}}}
{{{período}}}
Sucesor: