Abrir menú principal
Alberto Sordi
Información personal
Calendata naiximiento: 15 de chunio de 1920
Puesto naiximiento: Flag of Italy (1861–1946).svg Roma (Reino d'Italia)
Calendata muerte: 25 de febrero de 2003
Puesto muerte: Flag of Italy.svg Roma (Italia)
Ocupación: Actor, actor de voz y director cinematografico
Sitio web: Pachina d'Alberto Sordi
Premio David de Donatello
Premio David de Donatello a o Millor Actor:
-1960: por La grande guerra
-1961: por Tutti a casa
-1966: por Fumo di Londra
-1969: por Il medico della mutua
-1972: por Detenuto in attesa di giudizio
-1973: por Lo scopone scientifico
-1977: por Un borghese piccolo piccolo

Alberto Sordi, naixito de Roma (Reino d'Italia) o 15 de chunio de 1920 y muerto en Roma (Italia) o 25 de febrero de 2003, estió un destacato actor, actor de voz y director cinematografico italián, considerato chunto con Ugo Tognazzi, Vittorio Gassman, Nino Manfredi y Marcello Mastroianni como uno d'os prencipals representants d'a comedia en o cine italián y con quantos premios recibitos mientres a suya carrera cinematografica.

D'entre as suyas muitas cintas, se puet destacar I vitelloni (1953, Federico Fellini), La grande guerra (1959, Mario Monicelli), Tutti a casa (1960, Luigi Comencini), Il diavolo (1963, Gian Luigi Polidoro), Detenuto in attesa di giudizio (1971, Nanni Loy), Lo scopone scientifico (1972, Luigi Comencini) u Un borghese piccolo piccolo (1977, Mario Monicelli).

Contenius

PremiosEditar

Alberto Sordi recibió o Premio David de Donatello a o Millor Actor en siet vegatas, a primera en 1960 (en a suya cinquena edición) por a suya interpretación en a cinta La grande guerra, de Mario Monicelli. En 1961, en a suya seisena edición, recibió un segundo Premio David de Donatello a o Millor Actor por a suya actuación en a cinta Tutti a casa, de Luigi Comencini, en 1966 por Fumo di Londra en 1969, por Il medico della mutua en 1972, por Detenuto in attesa di giudizio en 1973, por Lo scopone scientifico y o zaguer en 1977 por Un borghese piccolo piccolo.

FilmografíaEditar

Como actorEditar

Anyos 1930Editar

Anyos 1940Editar

Anyos 1950Editar

Anyos 1960Editar

Anyos 1970Editar

Anyos 1980Editar

Anyos 1990Editar

Vinclos externosEditar