Abrir menú principal
Alberto Sordi
Información personal
Calendata naiximiento: 15 de chunio de 1920
Puesto naiximiento: Flag of Italy (1861–1946).svg Roma (Reino d'Italia)
Calendata muerte: 25 de febrero de 2003
Puesto muerte: Flag of Italy.svg Roma (Italia)
Ocupación: Actor, actor de voz y director cinematografico
Sitio web: Pachina d'Alberto Sordi
Premio David de Donatello
Premio David de Donatello a o Millor Actor:
-1960: por La grande guerra
-1961: por Tutti a casa
-1966: por Fumo di Londra
-1969: por Il medico della mutua
-1972: por Detenuto in attesa di giudizio
-1973: por Lo scopone scientifico
-1977: por Un borghese piccolo piccolo

Alberto Sordi, naixito de Roma (Reino d'Italia) o 15 de chunio de 1920 y muerto en Roma (Italia) o 25 de febrero de 2003, estió un destacato actor, actor de voz y director cinematografico italián, considerato chunto con Ugo Tognazzi, Vittorio Gassman, Nino Manfredi y Marcello Mastroianni como uno d'os prencipals representants d'a comedia en o cine italián y con quantos premios recibitos mientres a suya carrera cinematografica.

D'entre as suyas muitas cintas, se puet destacar I vitelloni (1953, Federico Fellini), La grande guerra (1959, Mario Monicelli), Tutti a casa (1960, Luigi Comencini), Il diavolo (1963, Gian Luigi Polidoro), Detenuto in attesa di giudizio (1971, Nanni Loy), Lo scopone scientifico (1972, Luigi Comencini) u Un borghese piccolo piccolo (1977, Mario Monicelli).

PremiosEditar

Alberto Sordi recibió o Premio David de Donatello a o Millor Actor en siet vegatas, a primera en 1960 (en a suya cinquena edición) por a suya interpretación en a cinta La grande guerra, de Mario Monicelli. En 1961, en a suya seisena edición, recibió un segundo Premio David de Donatello a o Millor Actor por a suya actuación en a cinta Tutti a casa, de Luigi Comencini, en 1966 por Fumo di Londra en 1969, por Il medico della mutua en 1972, por Detenuto in attesa di giudizio en 1973, por Lo scopone scientifico y o zaguer en 1977 por Un borghese piccolo piccolo.

FilmografíaEditar

Como actorEditar

Anyos 1930Editar

Anyos 1940Editar

Anyos 1950Editar

Anyos 1960Editar

Anyos 1970Editar

Anyos 1980Editar

Anyos 1990Editar

Vinclos externosEditar


Premios David de Donatello
Predecesor:
Vittorio De Sica (en 1956)
{{{título}}}
{{{período}}}
Sucesor:
 
Predecesor:
Vittorio Gassman
Marcello Mastroianni
{{{título}}}
{{{período}}}
Sucesor:
 
Predecesor:
Franco Nero
{{{título}}}
{{{período}}}
Sucesor:
 
Predecesor:
Ugo Tognazzi
{{{título}}}
{{{período}}}
Sucesor: