Lista de bispes de Uesca

articlo de lista de Wikimedia

Ista ye una lista d'os bispes de Uesca. Encara que o primer bispe que apareixe ye Elpidio en l'anyo 527 ye posible que a diocesi existiese ya dende tiempos romans, encara ue no se conoixen datos d'os anteriors bispes.

Relación de bispesEditar

Num. Bispe Inicio d'o cargo Final d'o cargo
1. Siagrio 419 ?
2. Elpidio 527 ?
3. Vicent 553 ?
4. Pompeyano? 570
5. Gabín 589 592
6. Ordulfo 633 638
7. Usebio 653 ?
8. Gadisclo 683 ?
9. Audeberto 693 ?
10. Nitidio ? ?
11. Frontiniano ? ?
Bispes de Sasau
1. Inacio? 920 ?
2. Ferriol 922 ?
3. Fortún 933 947
4. Uruel 971 978
5. Atón 981 ?
6. Mancio 1011? 1036
7. García 1036 1057
8. Sancho 1058 1075
En 1063 a seu se treslada ta Chaca
12. García Remíriz 1076 1086
13. Pero I 1087 1097
En 1096 a seu torna ta Uesca
14. Pero II 1097 1099
15. Istevan 1099 1130
16. Arnal Dodón 1130 1134
17. Dodón 1134 1160
18. Martín 1162
19. Esteban de Sant Martín 1166 1185
20. Ricardo 1187 1201
21. García de Gúdal 1201 1236
22. Vidal de Canellas 1238 1252
23. Domingo de Sola 1253 1289
24. García Pérez de Zuazo 1269 1273
25. Chaime Sarroca 1273 1290
26. Ademar 1290 1300
27. Martín López d'Azlor 1300 1313
28. Martín Oscabio 1313 1324
29. Gastón de Montcada 1324 1328
30. Pero de Urreya 1328 1336
31. Bernal Oliver 1337 1345
32. Gonzalo Zapata 1345 1348
33. Pero Glascario 1348 1357
34. Guillén de Torrellas 1357 1361
35. Bernal Folcaut 1362 1364
36. Ximeno Sánchez de Ribabellosa 1364 1368
37. Chuan Martínez 1369 1372?
38. Ferrando Pérez Muñoz 1372 1383
39. Berenguer d'Anglesola 1383 1384
40. Francisco Riquer 1384 1393
41. Chuan de Bafes 1393 1403
42. Chuan de Taust 1403 1410
43. Domingo Ram 1410 1415
44. Avinyón Nicolai 1415 1421
45. Hugo d'Urriés 1420 1443
46. Guillén de Siscar 1443 1457
47. Guillén Ponz de Fenollet 1458 1465
48. Antón d'Espés 1470 1484
49. Chuan d'Aragón y Navarra 1484 1526
50. Alonso de So de Castro y de Pinós 1527 ?
51. Diego de Cabrera 1528 1529
52. Lorenzo Campeggio 1530 1532
53. Jerónimo Doria 1532 1534
54. Martín de Gurrea 1534 1544
55. Pedro Agustín y Albanell 1545 1572
A diocesi de Chaca se desepara d'a de Uesca
56. Diego Arnedo 1572 1574
57. Pedro del Frago Garcés 1577 1584
58. Martín Cleriguech Caucer 1584 1593
59. Diego Monreal 1594 1607
60. Berenguer Bardaxi Alagón y Espés 1608 1615
61. Juan Moriz Salazar 1616 1628
62. Francisco Navarro de Eugui 1628 1641
63. Esteban de Esmir 1641 1654
64. Fernando de Sada y Azcona 1654 1670
65. Bartolomé de Fontcalda 1671 1674
66. Ramón de Azlor y Berbegal 1677 1685
67. Pedro de Gregorio y Antillón 1686 1707
68. Francisco de Paula Garcés Marcilla 1708 1714
69. Pedro Gregorio Padilla 1714 1734
70. Lucas Cuartas Oviedo 1735 1736
71. Plácido Bailés Padilla 1738 1742
72. Antonio Sánchez Sardinero 1743 1775
73. Pascual López Estaún 1776 1789
74. Cayetano Peña Granada 1790 1792
75. Juan Francisco Armada Araujo 1793 1797
76. Joaquín Sánchez Cutanda 1797 1809
77. Eduardo María Sáenz La Guardia 1815 1832
78. Lorenzo Ramón Lahoz de San Blas 1832 1845
79. Pedro José Zarandia Endara 1851 1861
80. Basilio Gil Bueno 1861 1870
81. Honorio María de Onaindía y López 1875 1886
82. Vicente Alda y Sancho 1886 1895
83. Mariano Supervía y Lostalé 1895 1916
84. Zacarías Martínez Núñez 1918 1922
85. Mateo Colom y Canals 1922 1933
86. Lino Rodrigo Ruesca 1935 1973
87. Javier Osés Flamarique 1977 2001
88. Jesús Sanz Montes 2003 2009
89. Julián Ruiz Martorell 2011 ...

Vinclos externosEditar


 
Listas de bispes d'as diocesis d'Aragón
 

Balbastro-Monzón | Chaca | Tarazona | Teruel y Albarrazín (Albarrazín | Teruel) | Uesca | Zaragoza