Lista de bispes de Tarazona

articlo de lista de Wikimedia

Ista ye una lista d'os bispes de Tarazona.

Bispes de Tarazona

editar
Num. Bispe Inicio d'o cargo Final d'o cargo
1. León ? 449
2. Pavlo 516 ?
3. Gaudioso 527 541
4. Didimo 560 ?
5. Prudencio 572 ?
6. Istevan 589 592
7. Floridio 610 ?
8. Elpidio 633 638
9. Anterio 683 ?
10. Nepociano 688 693
11. Atiliano 688 693
... ... ... ...
12. Miguel Cornel 1118 1151
13. Martín de Vergua 1151 1169
14. Lorient 1160? ?
15. Berenguer 1170 1172
16. Chuan Frontín 1172
17. García Frontín I 1195 1218
18. García Frontín II 1219 1254
19. Pero I 1257
20. García III 1258 1263
21. Alifonso 1263 ?
22. Fortún 1270 1277
23. García IV 1280 1289
24. Pero II 1289 1304
25. Pero III 1305 1308
26. Miguel Ximénez de Urreya 1309 1317
27. Pero Arnau de Torres 1317 1321
28. Beltrán de Cormidela 1324 1342
29. Sancho López de Ayerbe 1343 1346
30. Gaufrido u Chorche 1346 1352
31. Pero Pérez Calvillo 1354 1391
32. Ferrando Pérez Calvillo 1391 1404
33. Berenguer de Ribalta 1404 1405
34. Francisco Climent 1405 1407
35. Chuan de Valtierra 1407 1433
36. Martín Cerdán 1435 1443
37. Chorche Bardaixí 1442 1463
38. Pedro Ferriz 1464 1478
39. Andrés Martínez Ferriz 1478 1495
40. Guillén Remón de Montcada 1496 1521
41. Gabriel de Ortí 1523 1535
42. Hercules de Gonzaga 1537 1546
43. Chuan González de Munebrega 1547 1567
44. Pero Martínez de Luna 1572 1574
45. Juan Redín Cruzat 1577 1584
46. Pedro Cerbuna Negro 1585 1597
47. Diego de Yepes 1599 1613
48. Juan Moriz Salazar 1604 1616
49. Martín Terrer Valenzuela 1614 1630
50. Pedro Herrera Suárez 1630 1631
51. Baltasar Navarro Arroytia 1631 1642
52. Diego Castejón Fonseca 1644 1655
53. Pedro Manero 1656 1659
54. Diego Escolano y Ledesma 1660 1664
55. Miguel Escartín Arbeza 1664 1673
56. Diego Antonio Francés de Urrutigoyti 1673 1682
57. Bernardo Mateo Sánchez del Castellar 1683 1700
58. Blas Serrate 1701 1718
59. García Pardiñas Villar de Francos 1720 1741
60. José Alcaraz y Belluga 1741 1755
61. Esteban Villanova y Colomer 1755 1766
62. José Laplana y Castellón 1766 1776
63. Damián Martínez de Galinsonga 1795 1802
64. Francisco Porró y Peinado 1803 1814
65. Jerónimo Castellón y Salas 1815 1835
66. Vicente Ortiz y Labastida 1848 1852
67. Gil Estévez y Tomás 1854 1857
68. Cosme Marrodán y Rubio 1857 1888
69. Juan Soldevilla y Romero 1889 1901
70. José Maria Salvador y Barrera 1901 1905
71. Santiago Ozcoidi y Udave 1905 1916
72. Isidoro Badía y Sarradel 1917 1926
73. Isidro Gomá y Tomás 1927 1933
74. Nicanor Mutiloa e Irurita 1935 1946
75. Manuel Hurtado y García 1947 1966
76. José Méndez Asensio 1968 1971
77. Francisco Álvarez Martínez 1973 1976
78. Victorio Oliver Domingo 1976 1981
79. Ramón Búa Otero 1982 1989
80. Miguel José Asurmendi Aramendia 1990 1995
81. Joaquín Carmelo Borobia Isasa 1996 2004
82. Demetrio Fernández González 2004 2010
Siede vacant 2010 2011
83. Eusebio Ignacio Hernández Sola 2011 2022
84. Vicente Rebollo Mozos 2022 ...

Vinclos externos

editar


 
Listas de bispes d'as diocesis d'Aragón
 

Balbastro-Monzón | Chaca | Tarazona | Teruel y Albarracín (Albarracín | Teruel) | Uesca | Zaragoza