WikiLettreMini.svg Bienveniu a Biquipedia!

Si quiers puetz consultar as primeras indicacions ta editar y modificar articlos d'a Wikipedia en aragonés.

Puetz consultar tamién a recopilación de Preguntas Freqüents que hemos feita, a sintaxi d'a Wikipedia y fer as tuyas primeras prebatinas en a Plana de Prebatinas. Como Biquipedia ye encara un prochecto en creiximiento, as nuestras pachinas d'aduya talment no seigan encara completas, y per ixo te recomendamos que si dimpués de leyer-las encara tiens garra dandalo consultes as pachinas d'aduya d'a Wikipedia en espanyol, en anglés, etc. que trobarás prou más completas.

Ta completar a presentación, te consellamos de fer una gollada per as recomendacions a seguir: (os regles de neutralidat, l'admesibilidat d'os articlos, o Copyright...) y tamién per os Portals, a on que de seguro i trobarás bell tema que t'interese.

Ta sinyar os tuyos mensaches (nomás en as pachinas de descusión) puetz picar ~~~ ; con una quatrena tilde, amés d'a tuya sinyada se i anyadirán a calendata y a hora (~~~~). Para cuenta que no s'han de sinyar os articlos enciclopedicos!. Ye posible de mirar a lista d'os suyos autors en o historial.

Si quiers, tamién puetz editar a decir-nos tuya pachina presonal a on puetz charrar de qui yes y quals son os tuyos temas d'interés. Si yes arribau dende bell altra Wikipedia, no t'oblides de meter-ie tamién os vinclos enta as tuyas altras pachinas presonals.

Ta fer más fácil a comunicación interlingüistica entre os usuarios, puetz indicar quals son as luengas que conoixes -y dica qué nivel- encluyendo en a tuya pachina personal qualsiquiera d'as plantillas que trobarás en Wikipedia:Babel.

Y sobre as custions a tratar, consulta a os usuarios mira-te "cómo planteyar un tema". No t'oblides tampoco que existe una lista d'articlos importants que encara s'han de fer u amillorar, a on trobarás un buen cabo ta estirar-ne si encara no sabeses per a on prencipiar. Ta dentrar en a vida d'a comunidat puetz fer una gollada a las noticias u fer una pasada en A Tabierna.

Ya que te seigan buens os tiempos entre nusaltros!

Don't understand Aragonese? See English version of this document here
¿Eres castellanohablante y te interesa el aragonés? Aquí encontrarás la versión castellana de este documento

SalutacionsEditar

Hola, Xavi. Bon escut, el de Bañolas, gràcies pel canvi. Espero veure't més sovint per aquí, --Manuel Trujillo Berges 16:09 3 set 2008 (UTC)

Hola, Xavi. No cal dir que gràcies per totes les incorporacions d'escuts que en fas aquí, però aprofito per agraïr-te especialment aquest, ja que cada cap de setmana soc per allà... Ens veiem, per aquí o per Commons, --Manuel Trujillo Berges 16:34 19 feb 2009 (UTC)

Les CabanyesEditar

Hola, Xavi. No coneixia això, i mira que porto anys treballant documentció municipal del Penedès a l'Arxiu Comarcal a Vilafranca, i tot el que he trobat és Las Cabañas o Cabañas, com es pot veure per exemple al padró municipal d'habitants de Vilafranca, a on hi ha molts nascuts a Les Cabanyes, que és a quatre passes. Només he trobat Las Cabanyas en el cas d'uns docments escrits en un castellà molt catalanitzat i ho vaig considerar una errada clara. Per cert, si hi vas un dia clar hi ha una bona vista de la plana que s'estén fins a Sant Martí Sarroca... Bona feinada estas fent al Penedès, noi, t'has guanyat una copeta de Torres a la pròpia bodega si algun dia et ve de gust. A veure quan em poso a pujar imatges, que en tinc moltes de varis llocs de per allà. --Manuel Trujillo Berges 20:08 24 feb 2009 (UTC)

HOla, Xavi. Devia ser problema de refresc, perquè en anar-hi a veure-ho, es veu perfectament... Bona feina, felicitats... --Manuel Trujillo Berges 16:06 2 mar 2009 (UTC)

XavixmaxEditar

Es que tu nombre de usuario se las trae para quien no lo haya visto a menudo, mozé... Ahora cambio la rosa de los vientos, gracias, no vi que la había en versión .svg. Por cierto, ¿ya sabes que a finales de abril eras ya el usuario número 36 de la Biquipedia por número de ediciones de artículos?. Sigue así, que pronto estarás en los 20 primeros... Un abrazo, encantado de verte por aquí, --Manuel Trujillo Berges 10:47 29 may 2009 (UTC)

Escut de LlíviaEditar

Hola, Xavi. A banda de què tenim problemes amb els .svg desde la radera actualització, l'escut de Llívia no el veig bé ni tan sols a Commons, mirat'ho, que podria ser que hi hagués quelcom malament. --Manuel Trujillo Berges 08:44 13 chul 2009 (UTC)

TorregrossaEditar

Confirmat, és Torregrosa en castellà (pàgina 786 del llibre). Aprofitaré desprès per ficar-ho al nostre article, referenciat. --Manuel Trujillo Berges 14:20 29 set 2009 (UTC)

PeticiónEditar

Lo primero, perdone por escribir en castellano en la Biquipedia, pero soy un maño que desconoce el aragonés. He preguntado en la Tabierna sobre si alguno de los biquipedistas sabría identificar un escudo que tiene en su cuartel izquierdo un cruz blanca sobre fondo rojo y en su cuartel derecho la bandera de Aragón y me han sugerido que se lo preguntara. Gracias de antemano. 62.101.175.115 12:26 3 otu 2009 (UTC)

En el libro de "Aragón en sus escudos y banderas" aparece solo la descripción de la bandera, pero dice "Paño blanco, con un rombo rojo en su centro, y dentro de él la cruz de Malta" (BOA, 20.06.1997) por si quieres hacerla también o te sirve de ayuda para el escudo. Saludos --Willtron (?)   14:30 5 otu 2009 (UTC)

Real de MontroiEditar

Hola, Xavi, feia temps que no parlàvem, es veritat... Gràcies per la info, ara l'afegiré a l'article. --Manuel Trujillo Berges 08:49 26 chi 2010 (UTC)

Per cert, parla amb algun bibliotecari de .es, perquè qui ha creat l'article allà ha esborrat l'historial original i cal fer una fusió d'historials i advertir-li que no ho torni a fer... --Manuel Trujillo Berges 08:59 26 chi 2010 (UTC)

Escudo d'AragónEditar

Gracias! Ya está corregido. Saludos --Willtron (?)   10:19 12 abr 2010 (UTC)

Ull, companyEditar

Ull, company, que segons per a qui, això és un acte inacceptable... --Manuel Trujillo Berges 12:53 2 nov 2010 (UTC)

Encara, encara, i vaig nèixer i segurament i moriré... T'ho deia perque ja saps, tots son espanyols, incloent-hi l'hombre d'Atapuerca... Qualsevol discrepància és radicalisme y vandalisme... --Manuel Trujillo Berges 15:27 2 nov 2010 (UTC)
Ufff.... vigila la teva reraguarda, company, que no van de bromes aquesta gent. Recordes?. És que tot el que no sigui cridar "Vivaspaña".... No cal preguntar-se perquè la wikipedia "en español" és la pitjor valorada per unanimitat. --Manuel Trujillo Berges 17:49 2 nov 2010 (UTC)
Demanar referències es veu que és vandalisme, radicalisme nacionalista i ves a saber quins horribles crims més... Res, no vull contaminar-me més amb discussions a aquest nivell d'incivisme, així que no ens tornarem a veure per allà. Ja saps on soc, per qualsevol cosa que necessitis, una abraçada, --Manuel Trujillo Berges 08:53 3 nov 2010 (UTC)
Sí, és l'associació que va fundar l'Armand quan va haber-hi problemes a la SCGHSVN. Encara que fa tres anys que no soc soci, encara surto com a Vicepresident. Encara corre per Youtube l'entrevista que em van fer. Del personatge que parlem, és increible la seva capacitat de manipulació, però això és problema de qui col·labori allà i de la credibilitat que es dongui a aquella wiki, cada vegada més baixa. Compara els comentaris a la prensa sobre uns i altres.... --Manuel Trujillo Berges 10:10 3 nov 2010 (UTC)

TopònimsEditar

A la tarda t'ho miro. Si veus que allà vora les deu del vespre no t'he dit res, recorda-m'ho, --Manuel Trujillo Berges 08:43 1 avi 2010 (UTC)

M'en havia oblidat...:
Isona y Conca Dellá (accent en castellà); (aesonense, esonense)...de la voz prerromana "is" = agua revuelta + sufijo "-onna", fuente...
Perdona per l'oblit, t'afegeixo dades que poden ser útils, --Manuel Trujillo Berges 22:16 1 avi 2010 (UTC) Ah!, pàgines 412-413, --Manuel Trujillo Berges 22:17 1 avi 2010 (UTC)

TorregrossaEditar

Doncs sí, tens tota la raó, ho vaig afegir com a inèrcia als meus inicis a la Biquipedia, així que ara mateix ho borraré, --Manuel Trujillo Berges 21:07 17 chi 2011 (UTC)