Wikipedia:Tabierna/Noticias/Archivo/06-2013

Petició de Grant, consolidar wikiArS per involucrar les escoles d'art editar

(es) Hola disculpad que no escriba en aragonés. En el curso pasado pusimos en marcha una iniciativa, wikiArS [1], en colaboración con algunas escuelas de arte y diseño catalanas para involucrarlas en los objetivos del movimiento Wikimedia (ver Llotja y Serra i Abella) y este curso ya hay 7 escuelas contactadas de las cuales 4 ya han empezado a colaborar. Además se ha incorporado a la iniciativa un grupo de la Universidad de Cádiz con estudiantes de una asignatura de gráficos. La idea es que los estudiantes generen imágenes que faltan en Wikipedia (y publicarlas en Commmons) o materiales para difundirla (y publicarlas en Outreach). Lo que solemos hacer a través de prácticas profesionales (se están haciendo en la asociación Amical Viquipèdia), proyectos de fín de estudios o ejercicios de clase.

Pues para impulsar esta iniciativa he pedido una IEG (subvenciones personales para proyectos que beneficien al movimiento Wikimedia) a la Fundación Wikimedia que me permitiría trabajar en su consalidación durante los próximos meses, entre primavera y otoño.

Podéis leer la propuesta aquí:

http://meta.wikimedia.org/wiki/Grants:IEG/Consolidate_wikiArS_to_involve_art_schools

Cualquier comentario o sugerencia serán bienvenidos en esta misma Tabierna o bien en la página de discusión de la propuesta. Además para que la IEG salga adelante hace falta el apoyo de la comunidad, por lo que os pido que, si os parece interesante la iniciativa, mostréis vuestro apoyo en la sección Endorsements (no es necesario dejar el mensaje en inglés, podéis hacerlo en aragonés o en cualquier otra lengua).

Aprovecho para pediros que si encontráis imágenes no fotográficas que falten en los artículos que escribís nos lo digais para que las podamos tener en cuenta para generar encargos. Usamos esta página (en catalán pero muy esquemática) para detectar posibles encargos. Saludos! --Dvdgmz (discusión) 09:45 19 feb 2013 (UTC)[responder]

(ca) Hola disculpeu que no escrigui en aragonès. En el curs passat vam posar en marxa una iniciativa, wikiArS [2], en col·laboració amb algunes escoles d'art i disseny catalanes per involucrar-les en els objectius del moviment Wikimedia (veure Llotja i Serra i Abella) i aquest curs ja hi ha 7 escoles contactades de les quals 4 ja han començat a col·laborar. A més s'ha incorporat a la iniciativa un grup de la Universitat de Cadis amb estudiants d'una assignatura de gràfics. La idea és que els estudiants generin imatges que falten a Wikipedia (i publicar-les en Commmons) o materials per difondre (i publicar-l0s en Outreach). El que solem fer a través de pràctiques professionals (s'estan fent a l'associació Amical Viquipèdia), projectes de fi d'estudis o exercicis de classe.
Doncs per impulsar aquesta iniciativa he demanat una IEG (subvencions personals per a projectes que beneficiïn el moviment Wikimedia) a la Fundació Wikimedia que em permetria treballar en la seva consolidació durant els propers mesos, entre primavera i tardor .
Podeu llegir la proposta aquí:
http://meta.wikimedia.org/wiki/Grants:IEG/Consolidate_wikiArS_to_involve_art_schools
Qualsevol comentari o suggeriment seran benvinguts en aquesta mateixa Tabierna o bé a la pàgina de discussió de la proposta. A més, perquè la IEG tiri endavant, cal el suport de la comunitat, de manera que us demano que, si us sembla interessant la iniciativa, mostreu el vostre suport a la secció endorsements (no cal deixar el missatge en anglès, podeu fer-ho en aragonès o en qualsevol altra llengua).
Aprofito per demanar-vos que si trobeu imatges no fotogràfiques que faltin en els articles que escriviu ens ho digueu perquè les puguem tenir en compte per generar encàrrecs. Utilitzem aquesta pàgina (en català però molt esquemàtica) per detectar possibles encàrrecs. Salut! --Dvdgmz (discusión) 09:45 19 feb 2013 (UTC)[responder]
(an) Muitas gracias por l'aviso y que vaiga bueno!!!!
(ca) Moltes gràcies per l'avís i molta sort!!!! --Manuel Trujillo Berges (discusión) 12:32 19 feb 2013 (UTC)[responder]
(ca) Pareix una iniciativa interesant, et desitjo sort i espero que te donen la beca! Franjaragó
(ca) Gràcies pel vostre suport. Me la van donar i hi estic treballant des de l'abril. A sota mostro alguns resultats que van arribant. --Dvdgmz (discusión) 09:14 3 chun 2013 (UTC)[responder]

imachens de wikiArS editar

(es)Disculpad por escribir en lapao :-) en vez de aragonés si no se entiende puedo escribir en castellano.

(ca)Hola, fa un temps us parlava de la iniciativa wikiArS, aquests dies diversos estudiants que hi participen estan publicant la feina que han fet a Commons. Tenim doncs noves il·lustracions, infografies i animacions que poden ser utilitzades als articles de Viquipèdia, a continuació en poso alguns.--Dvdgmz (discusión) 09:12 3 chun 2013 (UTC)[responder]

Ola Dvdgmz! Muitas gracias por a información... ye una iniciativa sobrebuena que fa muita honra a la Wikipedia. De seguras que podremos fer servir muitas d'istas imachens en os nuestros articlos. Salut! PD: os parlants d'aragonés entendemos bien o "lapao", atra cosa hese estau que mos heses escrito en catalán u bella luenga "rariza y forana" :-D, alavez ya caldría emplegar un traductor lapao-català ta enternder as numerosas diferencias que bi ha XD Salut! --Willtron (?)   11:56 3 chun 2013 (UTC)[responder]
Ola! (ca) Moltes gràcies pels comentaris. Espero que sí que serveixin pels articles. Quan hi hagi novetats seguiré informant. PD: i seguirem lapaojant :)--Dvdgmz (discusión) 12:17 4 chun 2013 (UTC)[responder]

Infografies sobre la Mina de Naica de l'Albertvila1 i l'Andreu

Retrats d'escriptors de Nuria nml

Ex-consellers de la Generalitat de Catalunya de Di.Francitorra

Animacions de Damek, C.calvo i Danitor1

Noves imatges de wikiArS editar

(ca) Hola, aquest final de curs els estudiants que participen a wikiArS segueixen publicant coses, hi ha novetats, que es poden fer servir en els articles de Biquipedia. Us ho comento una mica a continuació.

Il·lustració científica d'animals extingits (o en perill) que han fet estudiants de Llotja i ha assessorat en Leptictidium:

Animacions en 3D que han fet estudiants de la UCA (Cádiz) amb Blender sobre qüestions científiques i de salut:

Animació sobre la Crisi de salinitat del Messinià que ha fet una estudiant de Cádiz partint d'imatges que l'any passat va fer un estudiant de Llotja (visca el copyleft i l'obra derivada!) assessorats pel geofísic Daniel García-Castellanos:

Així com dos estudiants d'edRa (Rubí) van fer infografies sobre la mina de Naica (vegeu l'explicació del procés de treball), dues companyes seves han fet dos viquillibres per a viquijúnior sobre la mateixa mina assessorades per la geòloga Àngels Canals:

I més retrats d'escriptores, d'una altra estudiant de Llotja:

I encara hi ha estudiants treballant que en els propers dies publicaran més coses, ja us n'informaré. D'altra banda, si teniu idees d'imatges que faltin i que podríem convertir en encàrrecs per al proper curs, sisplau feu-ho utilitzant: Ask for images. --Dvdgmz (discusión) 18:13 27 chun 2013 (UTC)[responder]

Free Research Accounts from Leading Medical Publisher. Come and Sign up! editar

gets Wikipedia editors free access to reliable sources that are behind paywalls. I want to alert you to our latest donation.

  • Cochrane Collaboration is an independent medical nonprofit organization that conducts systematic reviews of randomized controlled trials of health-care interventions, which it then publishes in the Cochrane Library.
  • Cochrane has generously agreed to give free, full-access accounts to medical editors. Individual access would otherwise cost between $300 and $800 per account.
  • If you are active as a medical editor, come and sign up :)

Cheers, 20:55 16 chun 2013 (UTC)

Cochrane Library Sign-up (correct link) editar

My apologies for the incorrect link: You can sign up for ' accounts at the . Cheers, 21:30 16 chun 2013 (UTC)