Youssou N'Dour

Youssou N'Dour (jusu n̩ˈduːʀ en francés), naixito de Thies (Rechión de Thies, Senegal) l'1 d'octubre de 1959, ye un cantaire, compositor y musico senegalés d'estilo mbalax y World music, que prencipió a suya carrera musical en os anyos 1970 y ye considerato como uno d'os prencipals representants d'a musica etnica actual.

Youssou N'Dour
[[Imachen:
Youssou Ndour (2011)
|220px|Youssou N'Dour en 2008 en a Fiesta de L'Humanité.]]
Youssou N'Dour en 2008 en a Fiesta de L'Humanité.
Información personal
Nombre Youssou N'Dour
Embotada Avril
Naixió 1 d'octubre de 1959
Murió
Información musical
Orichen Thies (Flag of Senegal.svg Rechión de Thies, Senegal)
Estilo Mbalax-World music
Ocupancia {{{Ocupanzia}}}
Instrumentos Voz y percusionista
Tiempo 1971-
Discograficas Chaos Recordings, Real World Records
Relacionato con
Pachina web www.Youssou.com

DiscografíaEditar

AlbumsEditar

  • 1982: Immigrés.
  • 1984: Bitim Rew.
  • 1986: Nelson Mandela.
  • 1989: The Lion.
  • 1990: Set.
  • 1992: Eyes Open.
  • 1994: Guide (Wommat).
  • 1995: Diapason Plus.
  • 1996: Lii.
  • 1996: Djamil.
  • 1996: Voices from the Heart of Africa.
  • 1997: Inédits 84-85.
  • 1997: St. Louis.
  • 1998: Spécial Fin D'année Plus.
  • 2000: Joko: The Link.
  • 2000: Rewmi.
  • 2000: Le Grand Bal.
  • 2001: Le Grand Bal à Bercy.
  • 2001: Ba Tay.
  • 2002: Nothing's In Vain.
  • 2002: Youssou N'Dour and His Friends.
  • 2004: Kirikou.
  • 2004: Sant u Egypt.
  • 2007: Rokku mi rokka.
  • 2007: Alsamaday.
  • 2009: Spécial fin d'année
  • 2010: Dakar - Kingston
  • 2011: Mbalakh Dafay Wakh
  • 2014: Fàtteliku
  • 2016: #Senegaal Rek
  • 2016: Africa Rekk
  • 2017: Seeni Valeurs
  • 2018: Respect
  • 2019: History

CompilacionsEditar

  • 1995: The Best of Youssou N'Dour.
  • 1997: Immigrés/Bitim Rew.
  • 1998: Best of the 80's.
  • 1998: Hey You: The Essential Collection 1988–1990.
  • 2001: Birth of a Star.
  • 2002: Rough Guide to Youssou N'Dour & Étoile de Dakar.
  • 2004: 7 Seconds: The Best of Youssou N'Dour.

Vinclos externosEditar