Punta d'el Cuezo

(Reendrezau dende Punta d'El Cuezo)
Iste articlo ye en proceso de cambio enta la ortografía oficial de Biquipedia (la Ortografía de l'aragonés de l'Academia Aragonesa d'a Luenga). Puez aduyar a completar este proceso revisando l'articlo, fendo-ie los cambios ortograficos necesarios y sacando dimpués ista plantilla.
Punta d'el Cuezo
Situación
Situación Bielsa (Uesca)
Latitut 42º 37' 51"N
Lonchitut 0º 14' 02"E
Vértiz cheodesico Error d'expresión: operador / no asperau/0.pdf
Cheografía
Cordelera Sierras interiors pirenencas
Sierra Sierra d'Espierba
Macizo
Altaria 2.049 m
Alpinismo
Primera puyada
Ruta mas fácil Dende Bielsa, per o
camín d'o Panar de Diera
y Pennareto.
Mapa

A punta d'el Cuezo[1], también dita el Paco de Bielsa en Chisagüés y en Parzán, ye un tozal calsinoso fincato en a boca d'a valle Verde per alto d'a villa de Bielsa. Ye la punta a on remata un serrato, dito sierra d'Espierba sentito nort-ueste que desepara la valle Verde per a man sud d'a valle de Chisagüés per la norte, con altras puntas como lo Tozal del·las Coronetas (2.249m), a punta de la Estiva (2.370m) u la punta Huerto (2.542m).

A versant sud d'o tozal se diz Secoronas per partes de l'alto de Zapatierno, mientres que Pennareto ye la baixant de Bielsa y Ixabierre. En o canto d'a valle d'a Barrosa, as faixas de El Furquet y Azans incluyen a distancia d'entre Bielsa y Parzán, a on esta punta gosa clamar-se El Paco. A dintro d'a valle de Chisagüés alzata per a man d'El Taller que ibi ha la dita Collata de Sarratillons, pas natural enta la valle Verde.

Referencias editar

Vinclos externos editar