Abrir menú principal

Lista de menistros d'Industria d'Espanya

articlo de lista de Wikimedia

Ista ye a lista d'os menistros d'Industria d'Espanya, en qualsiquiera d'as suyas denominacions historicas dende 1900 dica l'actualidat.

Lista de menistrosEditar

Periodo Prencipio Fin Nombre Partito Imachen
Rechencia
de
Maria Cristina d'Habsburgo-Lorena

(1885-1902)
4/1900 10/1900 Rafael Gasset Chinchilla (14)  
10/1900 06/1901 Joaquín Sánchez de Toca Calvo (14)  
06/1901 03/1902 Miguel Villanueva (14)  
Reinato
de
Alifonso XIII

(1902-1931)
03/1902 05/1902 José Canalejas (14)  
05/1902 11/1902 Félix Suárez Inclán (14)  
11/1902 12/1902 Amós Salvador Rodrigáñez (14)  
12/1902 07/1903 Francisco Javier González de Castejón y Elío (14)  
07/1903 12/1903 Rafael Gasset Chinchilla (14)  
12/1903 12/1904 Manuel Allendesalazar y Muñoz de Salazar (14)  
12/1904 12/1904 Juan Armada y Losada (14)  
12/1904 01/1905 José de Cárdenas y Uriarte (14)  
01/1905 10/1905 Alvaro Figueroa y Torres (14)
09/1918 12/1918 Joan Ventosa i Calvell (15)  
12/1918 02/1919 Baldomero Argente (15)
02/1919 04/1919 Leonardo Rodríguez Díaz (15)
04/1919 07/1919 José Maestre Pérez (15)  
07/1919 09/1919 Carlos Cañal (15)  
09/1919 12/1919 Fernando de Sartorius y Chacón (15)
12/1919 05/1920 Francisco Terán Morales (15)  
3/ 1922 12/1922 Abilio Calderón Rojo (16)
12/1922 09/1923 Joaquín Chapaprieta Torregrosa(16)
Dictadura
de
Miguel Primo de Rivera

09/1923 12/1923 Alejandro García Martín (16)
12/1923 02/1924 Juan Flórez Posada (16)
02/1924 11/1928 Eduard Aunós Pérez (16)  
11/1928 01/1930 Francisco Moreno Zulueta (17)
01/1930 01/1930 Sebastián Castedo Palero (17)
02/1930 08/1930 Julio Wais San Martín (17)
08/1930 02/1931 Luis Rodríguez de Viguri (17)  
02/1931 04/1931 Gabino Bugallal (17)  
II Republica
(1931-1939)
04/1931 12/1931 Lluís Nicolau i d'Olwer (17)  
12/1931 06/1933 Marcel·lí Domingo i Sanjuan (13)  
06/1933 09/1933 José Franchy y Roca (10)  
09/1933 10/1933 Laureano Gómez Paratcha (10)
10/1933 12/1933 Félix Gordón Ordás (10)
12/1933 04/1934 Ricardo Samper Ibáñez (10)
04/1934 10/1934 Vicente Iranzo Enguita (10)
10/1934 04/1935 Andrés Orozco Batista (10)
04/1935 05/1935 Manuel Marraco Ramón (10)
05/1935 09/1935 Rafael Aizpún Santafé (10)
09/1935 10/1935 José Martínez de Velasco (12)
10/1935 12/1935 Juan Usabiaga Lasquívar (12)
12/1935 12/1935 Joaquín de Pablo-Blanco Torres (12)
12/1935 02/1936 José María Álvarez Mendizábal (11)
02/1936 09/1936 Plácido Álvarez-Buylla y Lozana (10)
09/1936 11/1936 Anastasio de Gracia Villarrubia (10)
11/1936 05/1937 Joan Peiró i Belis (7)
11/1936 05/1937 Juan López Sánchez (8)
Franquismo
(1936-1975)
10/1936 01/1938 Joaquim Bau i Nolla (10)
01/1938 08/1939 Juan Antonio Suanzes Fernández (10)
08/1939 10/1940 Luis Alarcón de la Lastra (10)
10/1940 07/1945 Demetrio Carceller Segura (10)
07/1945 07/1951 Juan Antonio Suanzes Fernández (10)
07/1951 07/1962 Joaquín Planells Riera (7)
07/1951 02/1957 Manuel Arburúa de la Miyar (8)
07/1951 07/1962 Gabriel Arias-Salgado (9)
02/1957 07/1965 Alberto Ullastres Calvo (8)
07/1962 10/1969 Gregorio López-Bravo de Castro (7)
07/1962 10/1969 Manuel Fraga Iribarne (9)  
07/1965 10/1969 Faustino García-Moncó Fernández (8)
10/1969 01/1974 José María López de Letona (7)
10/1969 06/1973 Enric Fontana Codina (8)
10/1969 06/1973 Alfredo Sánchez Bella (9)
06/1973 01/1974 Agustín Cotorruelo Sendagorta (8)
06/1973 01/1974 Fernando de Liñán y Zofio (9)
01/1974 03/1975 Alfredo Santos Blanco (7)
01/1974 03/1975 Nemesio Fernández-Cuesta Illana (8)
01/1974 03/1975 Pío Cabanillas Gallas (9)  
03/1975 12/1975 Alfonso Álvarez Miranda (7)
03/1975 12/1975 José Luis Cerón Ayuso (8)
03/1975 12/1975 León Herrera Esteban (9)
Reinato
de
Chuan Carlos I

(1975-2014)
12/1975 07/1977 Carlos Pérez de Bricio Olariaga (7)
12/1975 07/1976 Leopoldo Calvo-Sotelo (8)  
12/1975 07/1976 Adolfo Martín-Gamero y González-Posada (9)
07/1976 07/1977 José Lladó Fernández-Urrutia (8)
07/1976 07/1977 Andrés Reguera Guajardo (9)
08/1977 02/1978 Alberto Oliart Saussol UCD (7)  
08/1977 04/1979 Juan Antonio García Díez UCD (8)
02/1978 04/1979 Agustín Rodríguez Sahagún UCD (3)
04/1979 05/1980 Juan Antonio García Díez UCD (8)
04/1979 05/1980 Carlos Bustelo García del Real UCD (7)
05/1980 12/1982 Ignacio Bayón Mariné UCD (3)
12/1981 12/1982 Luis Gámir UCD (6)
12/1982 07/1985 Carlos Solchaga Catalán PSOE (3)  
07/1985 07/1986 Joan Majó i Cruzate PSOE (3)  
07/1986 07/1988 Luis Carlos Croissier Batista PSOE (3)
07/1988 1993 Claudio Aranzadi Martínez PSOE (3) (5)
07/1993 05/1996 Juan Manuel Eguiagaray Ucelay PSOE (3)
07/1993 05/1996 Javier Gómez-Navarro PSOE (4)
05/1996 04/2000 Josep Piqué i Camps PP (3)
04/2000 07/2002 Anna Birulés PP (2)  
07/2002 09/2003 Josep Piqué i Camps PP (2)
09/2003 04/2004 Juan Costa Climent PP (2)  
04/2004 09/2006 José Montilla Aguilera PSOE (1)  
09/2006 04/2008 Joan Clos i Matheu PSOE (1)  
04/2008 12/2011 Miguel Sebastián Gascón PSOE (1)  
12/2011 15/04/2016 José Manuel Soria PP (18)  
Reinato
de
Felipe VI

(2014-Hue)
12/2011 15/04/2016 José Manuel Soria PP (18)  
15/04/2016 08/03/2018 Luis de Guindos PP (19)  
08/03/2018 Hue Román Escolano PP (19)  

NotasEditar

  • (1) Menisterio d'Industria, Turismo y Comercio.
  • (2) Menisterio de Sciencia y Tecnolochía.
  • (3) Menisterio d'Industria y Enerchía.
  • (4) Menisterio de Comercio y Turismo.
  • (5) Menisterio d'Industria, Comercio y Turismo.
  • (6) Menisterio de Comercio y Turismo.
  • (7) Menisterio d'Industria.
  • (8) Menisterio de Comercio.
  • (9) Menisterio d'Información y Turismo.
  • (10) Menisterio d'Industria y Comercio.
   
  • (11) Menisterio d'Industria, Comercio y Abastos.
  • (12) Menisterio d'Industria, Comercio y Agricultura.
  • (13) Menisterio d'Agricultura, Industria y Comercio.
  • (14) Menisterio d'Agricultura, Industria, Comercio y Obras Publicas.
  • (15) Menisterio d'Abastecimients.
  • (16) Menisterio d'o Treballo, Comercio e Industria.
  • (17) Menisterio d'Economía Nacional.
  • (18) Menisterio d'Industria, Enerchía y Turismo.
  • (19) Menisterio d'Economía, Industria y Competitividat.

BibliografiaEditar