Diferencia entre revisiones de «Saraviello»

Contenido eliminado Contenido añadido
Sin resumen de edición
AraBot (descutir | contrebucions)
m Robot: Reemplazo automático de texto (-Cuan +Quan )
Linia 25:
El lugar se troba a poqueta distancia de la carretera que puya ta [[val de Chistau|Chistau]], 1 km t'alto a la dreta d'ésta per la pista sinyalada conforme se fa el camín de [[Salinas de Bielsa|Salinas]] ta alto, de 100 metros radius antes de pasar el esbarre de La Comuna y bells 500 metros d'antes d'es tunels de ''La Inclusa''. Saraviello el cal mirar tal que se i puya, posentau en as faixetas de ''Las Lerosas'' ([[Punta Calva]]) a'l canto d'el ''barranco de la Espuena''.
 
El lugar de Saraviello ye el puesto de salida d'an que se puya ta la [[Basa de la Mora]], per la pista de ''La Imant'', en es pasos de la [[Punta Calva]], dimpués chira un poquet per baixo d'el Pinar de la Freda y se fica ta la valleta d'el ''barranco de Galliners''. CuanQuan ye difuera d'el barranco, la pista pasa per ''La Solana de la Inclusa'' y s'enfila ta alto per la vesant de la [[Punta d'es Litars]], ta'l cubilar de ''La Basar'' que ye el zaguer repuesto d'an que más luego torna a baixar ya ta la valleta an que ye l'ibón.
 
Si se fa la puyada per la pista de [[Agullas de La Basar|La Basar]], que sigue la clamor d'es Galliners y pasa per ''Vaticiellas'', se puet yir ta la falda de la [[Penya de la Una]] (2681 m) que ye la ''Ereta d'as Bruixas'', an que s'achunta tamién la pista d'el ''Collau de la Ribereta'' que ye un paso bien complicau dende la [[Basa de la Mora]]. Dos camins ta'l mesmo puesto.