Diferencia entre revisiones de «Punta Maristás»

Contenido eliminado Contenido añadido
Sin resumen de edición
m Este si que ye bien que sía en belsetán. Corricho bella cosa seguindo o Lozano-Saludas, pero no conoixco tan bien o dialeuto
Linia 12:
 
{{belsetán}}
La '''Punta Maristás''', '''''El Maristás''''' en la [[Balle de Bielsa]], dito '''Pica de l'Orbar''' á la [[balle de Chistau]], ye una del·las puntapuntas prenzipals d'el sarrato que trestalla las balles de [[Balle de Chistau|Chistau]] per partes de [[Bal de La Comuna|''La Comuna'']], e [[Balle de Bielsa|Bielsa]]. Con es suyos 2430 m d'altura marca una muga clara d'entre estas balles, encara que atualmentactualment se troba adintro d'el monezipio de [[Tella-Sin]] con tota la sobre cullitaredolada d'el ''Chardal'' e ''El Puzo''.
 
Per el canto nort-uestenorueste las gleras d'''Es Listars'' enbaixan sonenta baixatasel enta l'endrettopuesto dito ''La planeta d'el Diaple'', de relieu més suau que no la manideraparte més alta, que s'alza per alto d'el ''barranco de Montiello'' e del·las faixas de ''Carroneras'', como áa balconera á l'alto del·las balles del·la [[Bielsa|partida belsetana]], tenindo-beie per l'ueste el garrot de ''Las Bazibas'' que cubilla d'es aires de puerto á'l ''barranco del·la Foz'' d'es aires de puerto.
 
Per alto d'el Montiello, en la [[cul|culeta]] d'á on naixe la suya barranquera -dita ''Salastro''- s'emprenzipaemprenzipea á perzebir elen cambearcambiar de bersant que lebará la ''Collada del·la Cruz de Guardia'' á 2113 m d'altura, que ha d'ubrir-se enta la [[balle de Chistau]] per man d'es altos de ''La Comuna''.