Diferencia entre revisiones de «Charles de Gaulle»

Contenido eliminado Contenido añadido
Xqbot (descutir | contrebucions)
m Bot: ru:Де Голль, Шарль ya no es un artículo destacado
m →‎Segunda Guerra Mundial: replaced: luén → luent using AWB
Linia 93:
{{Articlo principal|Segunda Guerra Mundial}}
[[Imachen:Bundesarchiv Bild 101I-012-0035-11A, Polen, Panzer I und Infanterie.jpg|right|thumb|250px|[[Tanque]]s ''[[Panzer I]]'' d'a ''[[Wehrmacht]]'' dentrando en territorio polaco mientres a [[invasión de Polonia en 1939]] por os alemans.]]
En prencipiar a [[Segunda Guerra Mundial]], o coronel Charles de Gaulle continaba asinas destinato en [[Metz]], a on vivió a ''[[Drôle de guerre]]'', en analizando dende luénluent a [[invasión de Polonia en 1939]] por a ''[[Wehrmacht]]''. Asinas, en chinero de [[1940]] ninvió a 80 presonalidatz francesas (incluyindo-ie [[Léon Blum]] y [[Paul Reynaud]] y a os chenerals [[Maurice Gamelin]] y [[Maxime Weygand]]) un treballo teorico tetulato ''L'Avènement de la force mécanique'' sobre as almostranzas d'ixa invasión de [[Polonia]] ta a esfensa de Francia, insistindo-ie en a necesidat d'establir una cooperación en o emplego en os campos de batalla d'o [[tanque]] y de l'[[avión]].
 
O [[27 de setiembre]] de [[1939]], o mesmo día d'a rendición de [[Varsovia]] a os alemans, [[Adolf Hitler|Hitler]] ordenó a elaboración d'un plan ta una acción melitar en o [[Frent Occidental (Segunda Guerra Mundial)|Frent Occidental]], contra [[Francia]], [[Belchica]], [[Luxemburgo]] y os [[Países Baixos]], plan que se desembolicó con participación de [[Henning von Tresckow]], [[Günther Blumentritt]], [[Erich von Manstein]] y [[Gerd von Rundstedt]] y que remató en o dito ''[[Plan Manstein]]'', encara que en realidat yera una versión modificata d'o plan preparato por von Manstein.<ref>{{es}} Lozano, Álvaro: ''Kursk, 1943. La batalla decisiva''. Editorial Alabar, [[Sant Andreu de Llavaneres]], 1ª edición, febrero de [[2008]]. ISBN 978-84-96829-60-2, pachina 86.</ref> Iste plan esdevenió una acción melitar efectiva o [[10 de mayo]] de [[1940]], quan prencipió a dita [[batalla de Francia]].