Diferencia entre revisiones de «Saraqusta»

Contenido eliminado Contenido añadido
EmausBot (descutir | contrebucions)
m Bot: Migrating 1 interwiki links, now provided by Wikidata on d:Q11947752
Linia 30:
 
==Fortificacions==
A parti principal d'a ciudat, a medina conservaba las antigas murallas romanas de Caesaraugusta.<ref name=VIGUERAMU>{{es}} [[María Jesús Viguera Molins]]: ''Aragón musulmán. La presencia del Islam en el valle del Ebro''. Mira Editores, 1998, pp 29-32 </ref> As puertas principals d'iste aniello interior yeran a ''puerta d'Alcantara'' (de l'arabe hispanico ''alqánṭara'' y iste de l'arabe clasico ''qanṭarah'', centro de cerclo) u tamién dita ''puerta d'o Puent'', ya que saliba a lo puent d'o río Ebro, a ''puerta de l'Alquibla'' (de l'arabe hispanico ''alqíbla'' y iste de l'arabe clasico ''qiblah'') u de ''Valencia'' que yera la que sinyalaba la endreza ta la [[Meca]] a l'este d'a ciudat, a ''puerta de Toledo'' a l'ueste y a "[[Puerta Cinecha]]" (bells autors creyen que probién d'a [[confederación Zenacha]]) a lo sur en o mesmo puesto a on hue ye a [[plaza d'Espanya (Zaragoza)|plaza d'Espanya]].
 
O segundo aniello de muralla u ''radam'' fue construito ya por os musulmans y encletaba la resta d'a ciudat de Saraqusta. As principals puertas yeran a ''puerta de Sancho'' (en l'actual [[plaza d'Europa (Zaragoza)|Plaza d'Europa]]), a ''Puerta del Portiello'', a ''puerta de Baltax'' (en o puesto de l'actual [[puerta d'o Carmen]]) a ''puerta d'as Santas Masas'' y a ''puerta d'as Tenerías''
 
== Referencias ==
{{listaref}}
 
== Bibliografía ==
*{{es}} [[María Jesús Viguera Molins]]: ''Aragón musulmán. La presencia del Islam en el valle del Ebro''. Mira Editores, 1998.
 
[[Categoría:Historia de Zaragoza]]