Diferencia entre revisiones de «Castiello de Boltanya»

Contenido eliminado Contenido añadido
m Replacing Boltaña_-_Castiel_á_ro_zinglo.JPG with Boltanya_-_Castiello_en_o_cinglo.jpg.
m Replacing Castiel_de_Boltaña_-_Torre_de_l'Hommenache.JPG with Castiello_de_Boltanya_-_Torre_de_l'homenache.jpg.
Linia 19:
En o sieglo siguient, baixo lo reinato de [[Sancho Garzés III de Navarra|Sancho ''lo Grant'']], o gubierno d'a plaza de Boltaña el desempeñó lo sobrino d'o rei mesmo, [[Ximeno Garzés|Eiximeno Garzés]], dende [[1028]] dica [[1031]], e dimpuesas per [[Sancho Galindiz]] dende [[1036]] dica [[1080]] en reinando ya [[Remiro I d'Aragón]]. Estes datos fan d'ir una imachen de como yera de prenzipal a villa e castiello de Boltaña en aquels primers años d'a reconquiesta en o [[Condato de Sobrarbe]].
 
[[Imachen:Castiel de Boltaña Castiello_de_Boltanya_- Torre de l_Torre_de_l'Hommenachehomenache.JPGjpg|thumb|200px|A torre hexagonal d'o castiello de Boltaña ye carateristica.]]
 
Dentrato ya lo [[sieglo XII]], fendo comparanzas con l'anterior, Boltaña pierde importanzia a fabor de [[l'Aínsa]], de maniera espezialment asentuata dimpués que [[Alifonso I d'Aragón|Alifonso I ''lo Bataller'']] le i dase una conzesión de fuer e ''[[carta Puebla]]'' a la villa d'a Zinca, tot ixo en l'año [[1024]]. Os sieglos posteriors abrían de veyer a reduzión d'os prebilechios municipals de Boltaña dica tornar-se una [[aldeya]] en termins churidicos en chos de l'Aínsa, sin de garra fuers u dreitos municipals.