Dua Lipa

Dua Lipa
Dua Lipa. En lo programa sueco Sommarkrysset en agosto de 2016.
Dua Lipa. En lo programa sueco Sommarkrysset en agosto de 2016.
Información personal
Nombre Dua Lipa
Embotada Duis u Dia Lupa
Naixió 22 d'agosto de 1995 (Londres, Anglaterra)
Murió {{{Muerte}}}
Información musical
Orichen Londres, Anglaterra
Estilo pop, R&B moderno, indie pop, EDM, Dream pop, dark pop
Ocupancia Cantaire, compositora y modelo
Instrumentos Voz
Tiempo 2015 - ...
Discograficas WMG
Relacionato con Blackpink
Calvin Harris
Martin Garrix
Pachina web Pachina oficial

Dua Lipa ye una cantaire y compositora anglesa de pais albaneses. La suya carrera mosical encetó a los 14 anyos, quan prencipió a versionar cantas d'atros artistas en YouTube. En anyo 2015 sinyó un contracto con a discografica Warner Music Group y con 20 anyos quitó o suyo primero sencillo «New Love», seguiu de «Be the One».

HistoriaEditar

Dua Lipa naixió de Londres de pais albaneses. Su pai ye, Dukagjin Lipa, cherent de marketing y tamién vocalista prencipal d'una colla de rock de Kosovo. Su mai Anesa Lipa (naixita como Rexha) treballa en o sector d'o torismo. Los suyos pais son orichinarios de Kosovo, pero albandonoron Pristina en l'anyo 1992. Lo suyo güelo paterno ye lo historiador Seit Lipa, qui estió director d'o Instituto d'Historia de Kosovo entre os anyos 1990 y 1995. Lipa tiene dos chirmans menors.

Asistió a la escuela de teatro Sylvia Young a tiempo parcial antes de mudar-se a Kosovo con a suya familia en l'anyo 2006 quan le ufrioron treballo a su pai. Astí asistió a las escuelas Mileniumi y Tretë en Pristina. Lo suyo nombre significa "aimor" en albanés.

DiscografíaEditar

CantasEditar

"Be the One" (2015)

  • "Last Dance" (2016)
  • "Hotter than Hell" (2016)
  • "Blow Your Mind (Mwah)" (2016)
  • "Scared to Be Lonely" (con Martin Garrix)(2017)
  • "Lost in Your Light" (featuring Miguel)(2017)
  • "New Rules" (2017)
  • "Homesick" (2017)
  • "IDGAF" (2018)
  • "One Kiss" (con Calvin Harris)(2018)
  • "Electricity" (con Silk City)(2018)
  • "Swan Song" (2019)

Atras cantasEditar

VidioclipsEditar

  • "New Love" (2015)
  • "Be the One" (2015)
  • "Last Dance" (2016)
  • "Hotter than Hell" (2016)
  • "Blow Your Mind (Mwah)" (2016)
  • "Room for 2" (2016)
  • "Be the One" (segunda version)(2016)
  • "Scared to Be Lonely" (con Martin Garrix)(2017)
  • "Thinking 'Bout You" (2017)
  • "Lost in Your Light" (featuring Miguel)(2017)
  • "New Rules" (2017)
  • "IDGAF" (2018)
  • "One Kiss" (con Calvin Harris)(2018)
  • "Electricity" (con Silk City)(2018)
  • "Swan Song" (2019)

ColaboracionsEditar

Lista d'álbumsEditar

Temas extendiusEditar

  • Spotify Sessions
  • The Only
  • Live Acoustic
  • Deezer Sessions

ToursEditar

CapiteroEditar

  • 2016 UK Tour (2016)
  • Hotter than Hell Tour (2016)
  • US and Europe Tour (2017)
  • The Self-Titled Tour (2017–2018)

Acto d'oberturaEditar

  • Troye Sivan – Suburbia Tour (2016)
  • Bruno Mars – 24K Magic World Tour (2017–2018)
  • Coldplay – A Head Full of Dreams Tour (2017)

AtrosEditar

  • Blackpink World Tour "In Your Area" - Apareixió en o primer concierto celebrau en Newark chunto a la colla coriana Blackpink (2019)

Television y cineEditar

Vinclos externosEditar